Oddevold kvar i division 2

Oddevold hade på lördagen chansen att spela till sig en plats i nästa års division 1. Men trots vinst mot Floda med 2-1 blev det varken direktplats eller kval för Oddevolds del.

Den avslutande omgången av division 2 Västra götaland bjöd på stor dramatik. På Rimnärsvallen tog Oddevold emot Floda i en match som slutade 2-1 efter mål av Robert Pettersson och Janne Jennehed. Men trots vinsten blev det en besvikelsens dag för Oddevoldspelarna. Förutsättningarna inför den sista omgången var följande:
Oddevold behövde vinna sin match mot Floda. Om Oddevold vann samtidigt som Gunnilse förlorade skulle Oddevold ta den sista direktplatsen till nästa års division 1.
Om Oddevold vann sin match samtidigt som något av lagen Carlstad United och Torslanda tappade poäng skulle Oddevold ta den sista kvalplatsen.
Men det blev en grym avslutning för Oddevold. Gunnlise vann sin match mot Ölme stort, och Carlstad United lyckades dessutom på stopptid peta in ett segermål mot redan klara Qviding. Av direktplats och kvalplats blev nu intet, och Oddevold får nu rikta in sig på spel i division 2 även nästa säsong.

Oddevold - Floda   2-1
0-1
  Självmål (6)
1-1  Robert Pettersson (62)
2-1  Janne Jennehed (95)

Publik:
465

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".