Trollhättans kommunalråd Paul Åkerlund (S).
Trollhättans kommunalråd Paul Åkerlund (S). Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio

Åkerlunds (S) uttalande togs som exempel på ojämställdhet

1:34 min

För att illustrera hur offentligheten värderar manlig och kvinnlig idrott olika användes en intervju med Trollhättans kommunalråd Paul Åkerlund. Illojalt, menar kommun. Nu har jämställdhetsstrategen Marcus Svensson sagt upp sig.

Det var under en föreläsning "Pornografin, Fifa och en den eviga manliga dominansen" som jämställdhetsstrategen i Trollhättan stad Marcus Svensson spelade intervjun med kommunalrådet Paul Åkerlund. 

Bakgrunden var P4 Västs avslöjande om Trollhättans undantag att ge nästan 600 000 kronor till FCT:s herrar, då i division två, samtidigt som Skoftebyns damer, då i division 1, fick 100 000 kronor i stöd. Något som kritiserades av oppositionen.

Men att intervjun spelades upp på föreläsningen föll inte i god jord i kommunhuset. Enligt tidningen TTELA ansågs Marcus Svensson ha hängt ut kommunalrådet och agerandet sägs vara illojalt. 

Därför har Marcus Svensson nu sagt upp sig från sitt uppdrag. 

– Jag agerade lojalt mot mitt uppdrag, i övrigt har jag inga kommentarer, säger han till P4 Väst. 

P4 Väst har sökt Paul Åkerlund för en kommentar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista