Bild på Torpaskolan i Vänersborg
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Två år gammalt gängbråk kan vara orsak till knivslagsmål

1:47 min

Mellan 20 och 50 personer ska ha varit inblandade i ett stort bråk på Torpaskolan i Vänersborg i torsdags – både kniv och basebollträ ska ha använts vid bråket som slutade i flera anmälningar.

Vid halv tretiden i torsdags drabbade två gäng samman på Torpaskolan i Vänersborg, något som TTELA var först att rapportera om.

Någon eller några av de inblandade ska ha varit beväpnade med tillhyggen, bland annat ska basebollträn och kniv ha använts. En person fördes till sjukhus men ingen ska ha skadats allvarligt.

Teorin just nu är att det är två gäng som drabbat samman, och de inblandade i bråket ska komma från flera olika kommuner, Vänersborg, Trollhättan Stockholm och Örebro.

Polisen har upprättat ett antal anmälningar, där det bland annat finns en anmälan om grov misshandel. 

Enligt Tomas Granat, verksamhetschef för högstadieskolorna i Vänersborg, är en teori att ett tidigare bråk är upprinnelse till gårdagens tumult.

I dagarna är det nämligen två år sedan som ett stort bråk på Birger Sjöberg-gymnasiet ägde rum. Då sammandrabbade ett femtontal elever från två olika grupperingar och slogs med knytnävar, järnrör, stenar och kniv.

En av eleverna blev då knivskuren i ansiktet och en annan bröt näsan – men vem som startade bråket gick inte att avgöra och hovrätten friade tre personer, som i tingsrätten dömdes för misshandel. 

Teorin är att dessa två ungdomsgäng har kopplingar till det bråket. 

– Det är en teori som fördes fram direkt, men vi har inte fått det bekräftat mer under dagen. Vi undrar hur det kan komma sig att ungdomar från flera olika ställen samlas på det här sättet om det inte är planerat, säger Tomas Granat.

Under den närmaste tiden kommer flera personer att höras, för att polisen ska få en klarare bild av upprinnelsen till händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista