Kamera över Brofjorden dröjer

Det är inte säkert att det blir en kamera som ska övervaka sjötrafiken i Brofjorden. Anledningen är att en liknande kamera, som prövas på Marstrand, inte fungerar ännu, därför är det osäkert om en kamera sätts upp vid Brofjorden.
Sjötrafikområdeschefen Peter Alexandersson är inte längre säker på att en kamera ska placeras i Brofjorden för att överföra bilder Sjöfartsverkets övervakningscentral på Marstrand. Lotsutkiken i Brofjorden lades ner för ett och ett halvt år sen, trots stora protester från bland annat oljeraffinaderiet Scanraff och från Lysekils kommun. Istället har en radarbild som förts över till Marstrand ersatt det mänskliga ögat, i väntan på att en kamera skulle installeras vid Brofjorden. Just nu sätts en liknande kamera upp på den gamla lotsutkiken på Marstrand, men den fungerar än så länge inte som det var tänkt. Eftersom det handlar om en investering på mellan 500.000 och en miljon kronor, måste allt fungera, annars är det ingen vits med att installera en likadan kamera i Brofjorden. Med tanke på det kommande arbetet att omstrukturera verksamheten inom Sjöfartsverket på Västkustens sjötrafikområde kan pengarna behövas till något annat om kameran inte visar sig fungera säger sjötrafikområdeschefen Peter Alexandersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".