ELEV SKRIVER
Foto: JESSICA GOW / TT

Efter påtryckningar – skola talar ut om lärarens agerande

2:48 min

Verksamhetschefen för den yrkesskola i Vänersborg där en lärare ska ha utnyttjat sina elever för egna ändamål – tar nu bladet från munnen. Detta efter att P4 Väst kontaktat skolans styrelse.

– Läraren har inte agerat på ett sätt som stämmer överens med skolans värderingar, säger Jan-Erik Aronsson, verksamhetschef på Kunskapsförbundet Väst.

P4 Väst har tidigare rapporterat om en yrkesutbildning där en lärare ska ha utlovat sina elever bra meriter i utbyte mot privata tjänster.

När P4 Väst tidigare kontaktat skolan har verksamhetschefen tackat nej till att medverka i intervju. Rektorn har sagt att han inte känner till kritiken mot läraren, och verksamhetschefen har sagt att han inte känner till detaljerna.

Men efter att P4 Väst kontaktat skolans styrelse och pratat med ansvarig politiker har minnet frisknat till.

– En del av det som framkommit i reportaget har inte framkommit under utbildningens gång. Men vi känner till delar av det här, säger Jan-Erik Aronsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista