Orust misstänkt mord januari
Foto: Nyheter STO

Polisen misstänker inget brott bakom Orustkvinnas död

0:37 min

Förra veckan häktades en man, misstänkt för att ha mördat sin flickvän på nyårsdagen. Mannen frias nu från misstankarna och polisen tror inte längre att brott ligger bakom kvinnans död.

Det var på nyårsdagen som ambulans och helikopter larmades till en adress på Orust. På platsen hittades en kvinna död.

Polisen menade att det var omständigheter på platsen där kvinnan hittades, som gjorde att man inledningsvis misstänkte att ett brott hade begåtts. 

På fredagsförmiddagen meddelade polisen att obduktionen av kvinnan var klar och att de under torsdagen gjort en rekonstruktion av vad som ska ha hänt.

Polisen kom då fram till är att inget brott ligger bakom kvinnans död. Och hennes pojkvän, som sitter häktad frias från mordmisstankarna.

Ett hagelgevär hittades när polisen gjorde en teknisk undersökning av bostaden men vapnet som hittades ska inte vara kopplat till kvinnans död. 

– Vapnet som hittats är inte relaterat till mordet, hon dog på ett helt annat sätt, har mannens försvarsadvokat Jonas Westbring tidigare sagt till P4 Väst.

Mannen ska sitta fortsatt häktad misstänkt för grovt vapenbrott. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista