Fredrik Christensson (C)
Foto: Lasse Sergård/Sveriges Radio.

Christensson (C): Inte några lätta beslut

2:11 min

Centerpartiet har beslutat att säga ja till Socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister. "Inte ett lätt beslut" menar riksdagsledamoten Fredrik Christensson från Lysekil.

– Det har inte vart lätt, inte under hösten eller det senaste året att prata om regeringsfrågan. Det är inte lätt, även om det kan framställas så, säger Fredrik Christensson från Lysekil som representerar Centerpartiet i riksdagen. 

Beslutet bygger på en uppgörelse mellan de fyra partierna: Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Något som Centerns tidigare allianskollegor i Kristdemokraterna och Moderaterna kritiserat under dagen. 

– Jag förstår att det kan finnas en besvikelse. Särskillt från de partierna. Centerpartiet är det enda partiet som bytt position för att lösa knutarna i regeringsfrågan, menar Christensson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista