Futsal-lördag – Segerjubel för Skôfta, storförlust för Uddevalla

1:56 min

Båda P4 Väst-lagen i futsalligan kom till spel under lördagen. Skoftebyn med seger i Trollhättan, Uddevalla med den största förlusten på många år.

Först till spel kom IFK Uddevalla. Bohuslänningarna som åkt till Stockholm för att möta Hammarby borta. 

En match som inledningsvis var stabil för gästerna, Hammarby hade gjort ett mål men IFK hade snabbt kvitterat. 1-1 stod sig sedan till halvtid. 

När matchen sen startade igen hittade Hammarby målformen. Något man utnyttjade för att göra 2-1 och sedan 3-1.

IFK Uddevalla svarade på detta genom att ta time out, snacka ihop laget och ta ut målvakten för att få en spelare till på planen. En taktik som visade sig ge omvänd effekt, Hammarby utnyttjade situationen och gjorde två mål i tom målbur. 

Dock slutade inte målskyttet där, utan av att Bajens målvakt gör en utspark: 6-1. En förlust som är IFK Uddevallas största sedan 2015.

Gladare tongångar var det samtidigt närmare håll. För det bjöds på Väst-möte i Arena Älvhögsborg dit Skoftebyn bjudit upp IFK Göteborg till dans. 

Trollhättelaget gick för seger och inledde starkt med målskyttet, 2-0 med 20 spelade minuter på klockan. Det kan också vända snabbt i Futsal, på fem minuter hinner IFK först reducera och sedan kvittera till 2-2.

Matchen skulle visa sig vara spännande in i det sista. För det var inte mer än 30 sekunder kvar av matchen när Skôftas hemkommande landslagsstjärna, Carl Lext, gavs en chans. En chans som Lext förvaltade väl, sköt i mål och avslutade matchen. 3-2 till Skoftebyn mot Göteborg. 

På söndagen är det derbydags när IFK Uddevalla tar emot Skoftebyn hemma i Agnebergshallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista