Elever skickades hem efter våldsamt svartsjukedrama

1:48 min

Elever har blivit hemskickade från Ramnerödsskolan – på grund av ett bråk mellan elever i årskurs nio.

En större polisinsats har pågått vid Ramnerödsskolan i Uddevalla, något Bohusläningen var först att berätta om. Enligt de fösta uppgifterna skulle ett vapen ha varit inblandat, men detta tillbakavisar rektorn Björn Nilsson till P4 Väst.

 – Det stämmer inte att det funnits ett vapen, däremot drog bråket igång inne i ett klassrum och det kastades stolar och bord där inne, berättar han för P4 Väst. 

Bråket började vid lunchtid på torsdagen. Skolpersonal gick emellan och fick stopp på bråket, men ringde ändå in polisen. Efter att polisen hade lämnat skolan, bestämde sig ledningsgruppen ändå för att skicka hem samtliga elever på skolan eftersom det var oroligt bland eleverna, och de ville undvika att ytterligare situationer uppstod. 

Fem personer ska enligt polisen ha varit inblandade i bråket och fyra är misstänkta för misshandel. Polisen kommer också att kontakta socialtjänsten.

Skolan kommer att hålla öppet som vanligt imorgon.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista