Deras bil krossades av tåget – fick krypa ut

2:25 min

Sture Ohlsson och Anita Andersson hade tur. Deras bil krossades av tåget och voltade tre varv innan den landade i diket. Men både Sture och Anita klarade sig utan allvarliga skador.

Det har gått sju månader sedan Sture Ohlsson och Anita Andersson skulle åka på dans vid Råön utanför Stenungsund. På vägen dit passerade paret den obevakade järnvägsövergången i Berg, bara några hundra meter från Stures bostad i Ödsmål.

– Jag hann bara se att tåget kom på höger sida och sedan small det, säger Anita Andersson som fick en hjärnskakning och två stukade fötter som minne av olyckan.

Deras räddning var att Sture fick in backen och kunde komma av spåret så pass mycket att bilen inte tog hela smällen från tåget.

Idag mår paret bra och båda är positiva till att de obevakade järnvägarna i Sverige får uppmärksamhet i tv-programmet Uppdrag Granskning.

– Då kanske det händer något. Vi tycker det är konstigt att det inte gjorts något här på alla år, säger Sture och Anita.

Järnvägsövergången i Berg har varit olycksdrabbad tidigare med två dödsfall på 2000-talet. Det senaste dödsolyckan inträffade nästan exakt två år före olyckan i somras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista