Brand på Orust.
1 av 2
Brand på Orust. Foto: Mikael Berglund
Brand på Orust.
2 av 2
Brand på Orust. Foto: Mikael Berglund

Brand på behandlingshem på Orust

1:26 min

Ett nyrenoverat behandlingshem i Myckleby på Orust började brinna tidigt under måndagsmorgonen. Ingen människa ska skadats i branden, då fastigheten var tom.

– När vi kom till platsen brann det ganska bra. Det brann på både in- och utsidan på fastigheten berättar Hans Blom, räddningschef i beredskap på Orusts räddningstjänst. 

Branden hade brutit ut i en större fastighet i två våningar, ett larm som räddningstjänsten fick efter klockan fyra på måndagsmorgonen. 

– Vi fick tidigt indikationer på att ingen ska vart i huset. Sedan sökte vi av med rökdykare, så inga personskador, berättar Blom. 

Räddningstjänsten har haft flera styrkor på  plats, bland annat från Ellös och Svanesund. Ytterligare en styrka är på väg till platsen. 

När branden är släckt ska polisen göra en teknisk undersökning för att försöka få veta varför det började brinna. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista