en genrebild av en enorm hög med fimpar.
1 av 2
Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Tre män anhållna efter tobakstillslag
2 av 2
Tre män anhållna efter tobakstillslag. Foto: Frida Grönholm/Sveriges Radio
Polisen: "Det var jättemycket"

Stort tobakstillslag – polisen har tagit 800 kilo

1:22 min

Tre män har gripits efter att polisen de senaste dagarna gjort flera tillslag mot vad de misstänker är illegal tobakshandel. I Vänersborg har flera butiker genomsökts och i Trollhättan har polisen hittat stora mängder tobak i ett industriområde.

Det var i fredags som polisen gjorde ett tillslag mot en lokal i ett industriområde i Trollhättan, det var Ttela först med att berätta. Där hittade polisen över flera hundratals kilo tobak som de misstänker är illegal. 

Men det tog inte slut där. Under tisdagen och onsdagen har polisen genomsökt två tobaksbutiker i Vänersborg och enligt uppgifter till P4 Väst hör det ihop med tobaksfyndet i Trollhättan.

Butikerna var under onsdagen igenbommade och nersläckta.

– Det var flera poliser här och de skickade in en hund i butiken. Jag försökte fråga dem vad de gör här men de sa att de inte kunde berätta, säger en person som såg tillslaget till P4 Väst.

Åklagaren Patrik Stintzing säger till Ttela att efter alla tillslag har polisen beslagtagit närmre 800 kilo tobak. 

Tre män i 35-årsåldern är nu anhållna för brott mot tobakslagen och grov olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. Det är i nuläget inte känt hur de ställer sig till misstankarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista