ELITSERIEBANDY

Uppgifter till P4 Väst: IFK Vänersborg har miljonskulder

1:34 min

IFK Vänersborg har skulder på uppemot fyra miljoner enligt uppgifter till P4 Väst. Klubben hoppas hitta en lösning på krisen tillsammans med sina sponsorer.

IFK Vänersborg befinner sig i en ekonomisk kris efter att arrangerat Bandy-VM 2019. Om de inte löser situationen kan klubben tvingas dra sig ur elitserien nästa säsong.

P4 Väst har uppgifter på att klubben har fakturor på 3-4 miljoner kronor. Dessa uppgifter är dock inte bekräftade av fordringsägarna själva. 

Samtidigt har P4 Väst tagit del av flera fakturor som klubben är skyldig att betala. Bland annat finns det räkningar till Vänersborgs kommun på totalt 412 645 kronor, där den största fakturan på 220 000 kronor förfaller på fredag. Den skulle ha varit betald redan förra månaden men förfallodatumet har skjutits fram av kommunen. 

Även Trollhättan stad kräver klubben på pengar. Två fakturor på nära 75 000 kronor har redan förfallit.

Bland fakturorna hittar man bland annat avgifter som rör hyra av arenornas olika utrymmen, omklädningsrum och istider. 

Enligt uppgifter till P4 Väst kommer klubbens styrelse ha ett extrainsatt möte med sponsorer under torsdagskvällen.

– Med sponsorerna kommer vi försöka hitta lösningar. Vi försöker få in kapital som kan hjälpa oss lösa vår situation, säger IFK Vänersborgs ordförande Jan-Olof Olsson i en kommentar. 

P4 Väst söker bandyförbundets ordförande, Stig Bertilsson, som ännu inte svarat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista