SOCIALDEMOKRATERNA I GÖTEBORG

Jonsson från Lysekil nominerad till ny S-ordförande

1:35 min

Socialdemokraten och riksdagsledamoten Mattias Jonsson, född och uppvuxen i Lysekil, föreslås nu av valberedningen som ny distriktsordförande för Socialdemokraterna i Göteborg efter Anna Johansson.

– Vi fastnade för hans breda fackliga erfarenhet. Han har varit van vid att lösa konflikter, han ett brett kontaktnät och han har ett brett stöd här i Göteborg, säger valberedningens sammankallande Vivi-Ann Nilsson. 

Mattias Jonsson, 44, är riksdagsledamot för Socialdemokraterna och ledamot i distriktsstyrelsen. Om han blir vald kommer han att ta över ordförandeklubban i ett parti som senaste tiden präglats av öppna strider. 

– Vi har haft väldigt turbulent. Den situationen som var i stadshuset och i partidistriktet har inte varit gynnsam. Där tror jag att jag har en roll att spela för att vi ska blicka framåt och enas som parti, säger Mattias Jonsson, som om han väljs tillträder efter en tid av öppna strider i partiet. 

Distriktskongressen väljer ny ordförande för socialdemokraterna i Göteborg, den 6 april. Fyra andra kandiderar till posten.  

I valberedningens förslag finns inte regionrådet Håkan Linnarsson med.  

"Redan i januari meddelade jag valberedningen att jag ställer min plats till förfogande i distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Göteborg. Jag har i olika former varit aktiv i distriktet sedan 1996, och var villig att lämna för att ge valberedningen full handlingsfrihet i tillsättandet av en ny styrelse. Jag har idag fått beskedet att valberedningen inte har mig med i den kommande styrelsen, jag respekterar detta och lämnar därför styrelsen vid årsmötet", skriver Linnarsson i ett uttalande. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista