EKONOMISK KRIS

IFK Vänersborgs öde kan avgöras inom en vecka

0:37 min

Bandyklubben IFK Vänersborg är i en akut ekonomisk situation. Föreningen har bett alla de har skulder till att skriva ner dem, och svaren blir helt avgörande för klubbens framtid.

IFK Vänersborg har gått ut med ett ackord, alltså en begäran om att de som klubben har skulder till frivilligt ska gå med på att inte få tillbaka alla sina pengar.

Vänersborgs kommun är en av mottagarna till ackordet och oppositionsrådet, moderaten Gunnar Lidell, har tidigare öppnat för att gå med på uppgörelsen. Andra har redan gått med på att skriva ner skulderna, däribland företaget Sparlunds buss, men det är inte säkert att det räcker. 

Orsaken till klubbens akuta ekonomiska problem är att dels att bandyverksamheten går back, men också att bandy-VM innebar en förlust på ungefär två miljoner kronor. Sammanlagt har klubben skulder på nästan fyra miljoner kronor och de flesta fakturor förföll i mars.

Senast måndag den 8 april ska fodringsägarna svara på om de kan tänka sig att gå med på ackordet. Alla måste säga ja för att klubben ska kunna undvika en konkurs.