Dopingutredning

Dopingnämnden inte enig om att fria Bahta

1:05 min

Dopingnämnden var inte enig när man friade Hälle IF-löparen Meraf Bahta för brott mot dopingreglerna - två av fyra ledamöter ville fälla friidrottsstjärnan. Det skriver Dagens Nyheter.

Meraf Bahta anmäldes ifjol för brott mot dopingreglerna sedan hon fått tre prickar i internationella dopingbyrån Wadas system för vistelserapportering. Det betyder att hon vid tre tillfällen inte rapporterat var hon befunnit sig.

I januari friades Bahta av Riksidrottsförbundets dopingnämnd. Domen har överklagats och enligt Dagens Nyheter var det oenigheten bland ledamöterna som var den främsta orsaken till att beslutet överklagades.

Nu är det upp till svensk idrotts högsta juridiska instans, Riksidrottsnämnden, att avgöra Bahtas vidare öde på tävlingsbanan.

Hälle IF:s ordförande Christian Persson säger i en kommentar till P4 Väst att han givetvis hoppas att nästa instans kommer att ha samma uppfattning som den förra, det vill säga att Meraf Bahta frias. Mer än så vill Persson inte säga idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista