BALDERKLINIKEN I ÅMÅL

Åmålsbor kritiserar regionen efter Balderklinikens konkurs

2:00 min

Västra Götalandsregionen kritiseras för hanteringen av Åmåls enda vårdcentral. Åmålsbon Gunilla Gustavsson är inte nöjd med regionens arbete.

– De har hanterat det här katastrofalt dåligt. Det har gått alldeles för långt, säger Gunilla Gustavsson.

På privata Balderkliniken i Åmål var 12.000 personer inskrivna, eftersom det var Åmåls enda vårdcentral. Kliniken kritiserades av Västra Götalandsregionen för bland annat bristfällig patientsäkerhet.

Västra Götalandsregionen sa upp avtalet med omedelbar verkan med  Balderkliniken i tisdags. Då stängde ägaren Balderkliniken. Regionen har löst den akuta situationen genom att den privata vårdgivaren Medpro Clinic fått ett tillfälligt avtal att driva en jourcentral i Åmål. Ett beslut som liberalen Jonas Andersson, ordförande för hälso-och sjukvårdsstyrelsen, står fast vid att det var det bästa.

– Det var en svår situation eftersom det var den enda vårdcentralen i Åmål och i det perspektivet tycker jag att det har löst sig ganska väl, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista