IFK VÄNERSBORGS EKONOMI

Kommunen tar ny ställning till IFK:s förslag

2:06 min

IFK Vänersborgs advokat Thomas Berner har begärt en omprövning av kommunens beslut om att inte gå med på att skriva av klubbens skulder med 75 procent.

Bara två av 74 fordringsägare har tackat nej så här långt till IFK Vänersborgs förslag om ett så kallat underhandsackord, vilket innebär en nedskrivning av skulderna med 75 procent.

Det handlar om skulder till Vänersborgs kommun och ett företag i Örebro som har krav på drygt 400 000 respektive 100 000 kronor.

– Det optimala vore ju om de sa ja, då kan vi avsluta det här snabbt och verksamheten kan gå vidare, säger advokaten Thomas Berner.

Om parterna inte kommer överens kan skulderna ändå skrivas ned genom ett offentligt ackord där alla parter blir bundna till ackordet.

– Vi uppfyller kriterierna för att få igenom ett offentligt ackord, säger Thomas Berner.

Berner har begärt omprövning av Vänersborgs kommuns beslut om att inte gå med på IFK:s förslag om underhandsackord och frågan kommer att tas upp igen vid ett extra möte i Kommunstyrelsens arbetsutskott den 24 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista