Sen kvittering räddade poäng för Lödöse/Nygård mot Skoftebyn

2:17 min

Lödöse/Nygård låg under med 0-2 hemma mot Skoftebyn, men med mindre än tio minuter kvar av ordinarie speltid hann hemmalaget både reducera och kvittera genom Matilda Johansson och division 1-matchen på Alevi slutade 2-2.

I den gassande solen och med en fläktande vind på Alevi tog gästande Skoftebyn ledningen efter en fin passning från nyförvärvet Brittney Lawrence till Andrea Markusson när drygt 20 minuter var spelade.

I den andra halvleken gjorde Lawrence själv 2-0 och Skoftebyn hade därefter flera bra chanser att öka på sin ledning ytterligare men hemma-målvakten Gabriella Jonasson stod för några riktigt kvalificerade räddningar.

Lödöse/Nygård började med längre bollar och flyttade bland annat upp Jennifer Rosén i anfallet och i den 82'a matchminuten gav det resultat då Matilda Johansson reducerade. På tilläggstid höll sig Johansson framme på nytt och fastställde slutresultatet till 2-2 inför 243 åskådare.

– Vi visste att vi kunde vända och när vi får 1-2 så tidigt så var det bara att köra på, sa Jennifer Rosén efter matchen.

– Det känns som vi hade matchen och spelade som vi ville, men att vi tappar det sista känns tungt, sa Skoftebyns Andrea Markusson.

I den andra halvleken tvingades LNIK-spelaren Jessica Johannesson utgå på grund av skada och ambulans tillkallades för att undersöka hennes skadade knä.