Mycket stökig lördagskväll

Det har varit en mycket stökig lördagskväll och natt med mycket fylla och bråk. Två stora arrangemang har arrangerats i helgen. I Åmål har det varit en kulturfestival och på lördagen träffades bilintresserade i Trollhättan för att visa upp sina stora amerikanska bilar i vad som kallas för cruising.
Det här har resuluterat i att polisen fått kalla in 55 extra poliser för att upprättahålla ordningen. Värst var det i Trollhättan där 22 fyllerister fick tas omhand. Eftersom inte fyllecellerna räckte till fick fylleristerna i en del fall ligga två och två. I Trollhättan skedde också fyra fall av misshandel. Polisen beräknar att 400 bilar och 3.000 personer samlades i Trollhättan på lördagen. I Åmål avslutades den två dagar långa kulturfestivalen på lördagskvällen. Sex personer fick tas om hand för fylleri och det är färre än vad polisen räknat med. Men det har också varit bråk på andra platser, bland annat på Sydkoster. Där fick en polis uppsöka sjukhus för omplåstring sen han blivit skallad i ansiktet av en man som skulle gripas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".