RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Räddningschefen får gå – ordförande förtegen

0:40 min

Förbundsdirektör för Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund, Carl-Ian Bissmark, får lämna sin tjänst. Det rapporterar Nyheter STO.

Under onsdagen fick Carl-Ian Bissmark beskedet att han ska ersättas som förbundsdirektör för Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund.

– Det tar en tid att få en omorganisation att sätta sig, alla har inte det tålamodet. Nu anser förbundets direktion att det behövs en förändring och därför har man valt att göra på detta sättet, säger Carl-Ian Bissmark till Nyheter STO.

Men även om Carl-Ian Bissmark själv gått ut med att han fått sluta så vill inte förbundets ordförande berätta vad som hänt.

– Jag kommenterar inte det i nuläget, säger Linda-Maria Hermansson (C) ordförande i Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund till P4 Väst.

När kan du kommentera det då?

– Det vet jag inte, säger hon.

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund bildades 1 januari 2017 och är ett kommunalförbund mellan Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista