VÄNERSBORG.

Åklagaren kräver livstids fängelse för radhusmordet

2:19 min

Åklagare Daniel Edsbagge menar att dödsskjutningen i ett radhus i Vänersborg förra sommaren påminner om en avrättning. Han yrkar på att en man i 30-årsåldern ska dömas till livstids fängelse för mordet.

Åklagaren vill se livstids fängelse för den man i 30-årsåldern som står åtalad misstänkt för radhusmordet i Vänersborg. I första hand vill han att mannen ska dömas till livstid men i andra hand 18 års fängelse.

– Det här har karaktär av avrättning, säger åklagare Daniel Edsbagge.

Han yrkar också på att mannens sambo, en jämnårig kvinna, ska dömas till skyddstillsyn och samhällstjänst för grovt skyddande av brottsling, ett straff som enligt honom borde motsvara ett års fängelse. Kvinnan vill bli frikänd eftersom hon säger att hon inte städade för att förstöra polisutredningen, utan för att skydda parets barn.

Den mordåtalade mannens advokat Sofia Hansson sa under sin slutplädering att det inte finns några bevis för att han är skyldig, och att han borde frias helt.

– Det enda som binder honom till det här är att han är vapenägare, säger hon.

Det var i juli förra året som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl med hagelgevär i ett radhus i Vänersborg. Under fredagen hölls den sista av sex rättegångsdagar.

Domen kommer den 28 maj.

Läs vår direktrapportering här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista