Lödöse

Tåg evakuerades efter kraftig rökutveckling

1:33 min

Kraftig rökutveckling i ett lok gjorde att ett tåg tvingades stanna utanför Lödöse i Lilla Edets kommun under fredagseftermiddagen.  Fem personer andades in rök och fyra personer fick föras till sjukhus eller vårdcentral.

Tåget tillhör Tågab och var på väg till Stockholm via Karlstad när det började ryka vid Lödöse i Lilla Edets kommun. Det stod under flera timmar stilla i närheten av Nygårdstunneln medan räddningstjänsten arbetade på platsen.

Stoppet innebar flera inställda tåg och förseningar på sträckan Vänersborg-Göteborg. Vid 18-tiden hade räddningsledaren hävt stoppet förbi Lödöse och tågen kunde börja rulla på det ena spåret igen.

Det var ett lok i mitten av tåget som började ryka. Fem personer, som satt i lokdelen, uppgav att de mått dåligt efter att ha andats in brandrök och har vårdats av ambulanspersonal på plats.

Två personer har förts till Näl för vård, och två har förts till Lödöse vårdcentral, uppger SOS Alarm vid 16.30-tiden.

Tågpassagerarna fick lämna vagnarna närmast det rykande loket och flytta till vagnar längre bort i tåget.

Västtrafik satte in bussar för att ersätta de av sina tåg som ställdes in på grund av branden.

Polisen skriver på sin hemsida att det inte finns några misstankar om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista