Misstänkt mord i Lysekil

Mordmisstänkt kvinna: Vi var överens om att avsluta våra liv

0:47 min

Den äldre kvinna som sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin make i Lysekil säger att paret var överens om att ta sina liv. Hon menar att vården hennes man fick var för dålig, och att de inte stod ut längre.

– Hon har gjort det här och hon har rent samvete och tycker att det är en lättnad att mannen inte längre lider, säger advokaten Tommy Nilsson till tidningen GT.

Det var i början av april som polisen larmades till en bostad i Lysekil. En man hittades död och en kvinna skadad. Kvinnan fördes till sjukhus och anhölls snart misstänkt för att ha mördat sin make.

Nu visar handlingar från tingsrätten som P4 Väst tagit del av att paret, enligt kvinnan, var överens om att avsluta sina liv. Hon säger att vården hennes man fick var för dålig, och att de kände sig så illa behandlade att de inte såg någon annan utväg.

P4 Väst har utan framgång sökt Lysekils kommun. De har tidigare sagt att de inte kände till kvinnans kritik, men att om det funnits brister i vården så har de hanterat dem.

Kvinnan sitter häktad misstänkt för mord, men förnekar att hon gjort sig skyldig till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista