Ska utveckla Uddevalla

Konsult ska sniffa fram miljoner åt Uddevalla

2:30 min

Den nya politiska majoriteten sätter stort hopp till ett konsultföretag från Stockholm som ska hitta investerare som vill utveckla Uddevalla. Företaget har 12 månader på sig.

Fascilitator AB heter det Stockholmsbaserade företag som fått i uppdrag av Uddevalla kommun att hitta privata investerare till stadsutvecklingen.

– Vi jobbar med nätverk, både med investerare och fastighetsägare. Vi har kontakter i Västsverige, säger Per Olof Johansson, vd för Fascilitator.

Företaget har fått exklusiv rätt till att se över badhus, simhall, kulturhus, stadshus, resecentrum, seniorboende, vård- och omsorgsboende samt skolor i centrum och Ljungskile.

– Per Olof Johansson har på kort tid gjort ett seriöst intryck, och han har väldigt goda referenser, säger Christer Hasslebäck (UP).

En avsiktsförklaring undertecknades förra veckan. Företaget har 12 månader på sig att hitta investerare och att ta fram sina förslag, och man får inte betalt förrän kommunen skrivit ett avtal med en investerare.

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna reserverade sig mot avsiktsförklaringen, och menar att kommunen tar risken att låta en extern parts kommersiella drivkraft ta över kommunens övergripande samhällsintresse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista