SVEKET MOT DAGBARNEN

Vänersborg kritiserar Ströms slott – igen

0:54 min

Än en gång har barnomsorgsföretaget Ströms slott fått kritik för att barnen inte får den omsorg de har rätt till. Nu vill kommunen att Ströms slott ska uppmana föräldrar att skriva in barnen på förskola.

Barnomsorgsföretaget Ströms slott har år efter år fått hård kritik från flera kommuner. Nu har Vänersborgs kommun – återigen – upptäckt att företaget trots upprepade tillsägelser inte åtgärdat bristerna. Problemet är framförallt att all personal inte pratar tillräckligt bra svenska med barnen, vilket enligt rektorer och förskolechefer gör att barnen halkar efter i skolan redan från början.

Nu vill förvaltningen att skolpolitikerna ska kräva att företaget uppmanar föräldrar att skriva in sina barn på förskola så de får lära sig prata svenska.

Den här gången har Vänersborgs kommun kontaktat samtliga, och besökt flera, av företagets dagbarnvårdare. Slutsatsen är att alla inte pratar tillräckligt bra svenska med barnen och att de flesta inte har den utbildning kommunen kräver.

Dessutom konstaterar man att fakturorna företaget skickar till kommunen alltid innehåller fel.

Nu föreslår förvaltningen att politikerna ska förelägga Ströms slott att rätta till bristerna. På måndag har skolpolitikerna i Vänersborg möte.

P4 Väst har sökt företagets vd för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista