VÄSTSVERIGE

Dömd för våldtäkt i kyrka åtalas igen

0:44 min

Mannen våldtog, piskade och fotograferade flickor han träffat via en församling i Västsverige. För det dömdes han i mars förra året till skyddstillsyn. Nu åtalas han för att ha kontaktat en av flickorna igen.

Det var i slutet av sommaren 2017 som en flicka anmälde att hon blivit våldtagen av en ung man som var med i samma församling som hon. Snart visade det sig att ytterligare två barn församlingen under flera års tid blivit utsatta av mannen.

I mars 2018 dömdes den unga mannen, som då var 19 år gammal, till skyddstillsyn och behandling för att bland annat ha våldtagit en av flickorna inne i kyrkan. Han dömdes också för att ha utsatt de två andra för sexuellt ofredande och misshandel.

I samband med domen förbjöds mannen att kontakta åtminstone en av flickorna. Det är för att ha brutit mot det  förbudet han nu åtalas för just överträdelse av kontaktförbud.

Enligt det nya åtalet ska mannen ha satt sig i närheten av flickan på en buss och sökt kontakt med henne i december i fjol.

Mannen medger att det har hänt, men förnekar brott.

P4 Väst har varit i kontakt med flickans advokat, som säger att de inte vill kommentera åtalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista