BESLUT I NÄMNDEN

Åtstramningar inom omsorgen i Trollhättan gick igenom

1:28 min

Flera LSS-boenden ska flytta till ett och samma område men psykiatriboendet på Källebacksgatan får vara kvar. Det var några av besluten som togs av omsorgsnämnden i Trollhättan under onsdagskvällen.

Flera av sparförslagen som togs upp under mötet har mötts av kritik, bland annat förslaget om att flytta just fyra LSS-boenden till ett och samma ställe. Lena Hult, socialdemokrat och ordförande i omsorgsnämnden, säger att flytten av LSS-boendena är ett måste.

– Vi har beslutat att vi ska samlokalisera, det var alla partier förutom Sverigedemokraterna som var med på det, säger Lena Hult (S).

Ett annat förslag som röstades igenom, med viss modifiering, var det kritiserade förslaget om att minska antalet arbetstimmar för nattarbete.

Förslaget om att gå från tio till nio timmar per pass gick igenom, förutsatt  att kommunen kommer överens med fackförbundet Kommunal om en sänkning av den totala nattarbetstiden. På så sätt ska nattpersonal slippa fler nattpass.

Är det en kompromiss?

– Ja, dels har vi lyssnat på personal och dels på Kommunals krav.

Vad händer nu?

– Nu går förvaltningen vidare med att ta fram konsekvensbeskrivningar. Det kan ju vara så att vissa förslag inte går att genomföra, då får man komma tillbaka, säger Lena Hult (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista