Liberalerna

Liberalerna i väst vill se Sabuni som ordförande

2:07 min

Under söndagen samlades styrelsen för Liberalerna i Väst. Man skulle ta ställning för vem man ville se som ordförande, Nyamko Sabuni eller Erik Ullenhag.

Klockan hade slagit 13 när mötet inleddes under söndagen. Styrelsen för Liberalerna i Västsverige skulle ta ställning för om man ville se Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag eller Johan Pehrsson som ny innehavandet av partiets ordförandeklubba.

Några timmar senare stod Nyamko Sabuni som vinnare i omröstningen, 100 av 158 röster. Ullenhag fick 57 röster sedan också en röst kommit in blank.

– Detta är första gången Liberalerna i Väst öppnat upp processen. Vi har aldrig tidigare haft en rådgivande medlemsomröstning. Jag tycker det känns bra, säger ordföranden för Liberalerna i Västsverige Per Gustafsson.

Avgörandet, vem som blir ordförande för Liberalerna faller på landsmötet senare i juni. Det betyder att det fortsatt är tidigt att spekulera hur det slutar, menar Gustafsson.

 – Valberedningen behöver kommer med sitt beslut först. Sedan är det ett antal förbund som ännu inte nominerat. Det är på landsmötet det ska avgöras, avslutar Per Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista