FOTBOLL

Unga får åka två mil när Skarsjövallen stänger

2:18 min

Ikväll ska Ljungskile SK:s A-lag spela sin sista match på Skarsjövallen – innan den stänger för gott. I skuggan står 350 barn och ungdomar med bollen i hand, utan någon plan att spela på.

– Jag kan inte säga att jag bär skuld för det här, men jag känner ett stort ansvar för att vi löser problemet, säger Erland Holmdahl, Ljungskile SK:s ordförande.

Omkring 350 barn och ungdomar som spelar för Ljungskile SK kommer troligtvis få resa cirka två mil för att få spela fotboll i fortsättningen.

Detta eftersom fotbollsklubbens nuvarande arena, Skarsjövallen, stänger till följd av att föreningen avvisades ekonomiskt stöd från Uddevalla kommun.

Nu väntar två kommunala fotbollsanläggningar i Uddevalla på dem cirka 350 barn och unga som spelar i Ljungskile idag. Men det är inte säkert att ungdomarna orkar med att ta sig hela vägen till Uddevalla för att sparka boll.

– Jag tror det finns risk för att vissa slutar, säger Anna Reinhardt, chef på kultur- och fritidsförvaltningen i Uddevalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista