24 Karat

Trots skandaler – tandläkare jobbar vidare i Uddevalla

1:52 min

En av tandläkarna från den skandalomsusade tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö jobbar idag på en privat klinik i Uddevalla. Detta trots att han varit inblandad i nära hälften av de 30-tal patientärenden som berör kliniken 24 karat.

Trots att den skandalomsusade tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö stängdes akut för drygt ett år sedan efter att stora vårdbrister uppdagats, så 
arbetar tandläkare från kliniken vidare utan att deras legitimationer har prövats. Det visar en granskning som P4 Jönköping har gjort.

En av tandläkarna jobbar idag på en privat klinik i Uddevalla, detta trots att han varit inblandad i nära hälften av de trettio-tal patientärenden som berör kliniken 24 karat.

Efter att kliniken stängdes för drygt ett år sedan har läkaren drivit en egen klinik i Linköping, men den stängdes ned för några månader sedan eftersom Försäkringskassan bedömt att mannen misskött tandvårdsstödets regler så illa att han inte får driva egna bolag.

I våras fick tandläkaren ersättning för behandlingar som gjorts i Uddevalla, trots att han under tiden som behandlingarna ska ha ägt rum, varit på semester i Bulgarien och Turkiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista