Uddevalla tingsrätt

Stal lastbil – för att komma i tid till jobbet

0:58 min

En man stal en lastbil för att hinna i tid till jobbet. Han döms nu till åtta månaders fängelse vid Uddevalla tingsrätt.

En man i 45-årsåldern var på besök i Uddevalla i mitten på juni. När han skulle åka hem till Växjö igen insåg han att han hade tappat bort sina bilnycklar. Då bestämde han sig för att stjäla en lastbil.

I förhör med polisen uppger mannen att han stal lastbilen, som hade ett värde av 450 000 kronor, för att han skulle komma i tid till jobbet i Växjö. Efter en stund insåg mannen själv att det han gjort var dumt, ställde bilen i en skogsdunge, och la sig där för att sova.

Från platsen där mannen stal lastbilen har han också stulit bensin och gasol. Det trots att lastbilen var en dieselbil.

Utöver stölderna i samband med att mannen körde lastbilen olovligen, ska han också ha stulit varor från en mataffär i Uddevalla. Han döms nu till åtta månaders fängelse för stöld, grov tillgrepp av fortskaffningsmedel och våldsamt motstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista