Arbetsförmedlingen

Stopp för arbetsträning i norra Bohuslän

2:14 min

Arbetsförmedlingens nedskärningar har redan fått konsekvenser för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Bland annat i norra Bohuslän där Arbetsförmedlingen satt stopp för arbetsträning.

Ungefär en tredjedel av personalen har sagts upp eller självmant sökt sig vidare från arbetsförmedlingen i norra Bohuslän. Ledningen har därför tillfälligt tvingats stoppa alla nya beslut om arbetsträning.

På Uddevalla kommun finns en oro för att arbetsförmedlingen satt stopp för arbetsträning och kommunen har lyft sin oro till Sveriges kommuner och landsting, SKL. Flera kommuner runt om i landet har gjort samma sak eftersom de ser att arbetsförmedlingens neddragningar slår hårt.

Men flera kommuner är beredda att ställa upp, och i Uddevalla har kommunen redan erbjudit Arbetsförmedlingen sin hjälp för att så snart det går få igång arbetsträningen igen.

– Det är en dialog som pågår, vi håller på att titta på lösningar, säger Kemal Basic, sektionschef på arbetsförmedlingen i norra Bohuslän, till Ekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista