Åtal

Man åtalas efter brottsturné på Systembolaget

1:09 min

En man i 40-årsåldern åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för en lång rad av brott med Systembolaget som den gemensamma utgångspunkten.

Den första åtalspunkten rör en stöld av en flaska vodka på ett systembolag i Trollhättan i maj i år.

Mannen åtalas även för att en dryg månad senare ha sexuellt ofredat och hotat en kvinna på ett systembolag i Färgelanda. Mannen ska oförhappandes ha kysst kvinnan på kinden och sagt "jag kan krossa dig eller göra vad jag vill med dig" till kvinnan.

Två veckor senare ska han enligt åtalet ha återvänt och misshandlat samma kvinna genom att lyfta upp henne i midjan och skaka henne. Vid det här tillfället stal han även vodka på nytt, den här gången två flaskor.

Mannen i 40-årsåldern åtalas även för hot och våld mot tjänsteman efter att ha utdelat sparkar, slag och dödshot mot de två poliser som kom till undsättning till systembolaget i Färgelanda. Han ska även ha skallat den polis som transporterade honom till arresten i Uddevalla.

Slutligen åtalas mannen också för övergrepp i rättssak, då han i slutet av maj ska ha misshandlat en man baseballträ, efter att mannen vittnat mot honom i en tidigare rättegång.

Mannen erkänner en av vodkastölderna och att han lyfte upp kvinnan på systembolaget i Färgelanda, men nekar till brott gällande alla andra åtalspunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista