Ljungskile

VM i ungdomssegling avslutas idag

2:28 min

I dag är sista dagen av RS Tera VM i segling i Ljungskile. Där 86 stycken tävlande från tio olika nationer i blandade åldrar har varit med och tävlat.

Tävlingen börjande i måndags och hållit på fram tills nu fredag. Dock har förberedelserna hållit på i 2 år. Helena Barne är ordförande i Ljungskile Segelsällskap och har varit den drivande kraften att få ett seglings VM till just Ljungskile.

– Det här är klubbens största arrangemang någonsin genom tiderna, ett seglings VM i Sverige händer inte så ofta, säger hon.

Förutom stor fokus på segling, så finns det även ett stort fokus på miljön, då tävlingen är Miljömärkt. Allt från vegetariskmat, miljösortering och att skippat engångsartiklar.

– Det häftiga är att se andra tävlande ser hur Sverige jobbar med miljöfrågor och tar med sig det här hem. Det blir ringar på vattnet, säger Simon Strandvik, projektledare på miljömärkta event, som var på plats för att kontrollera att de uppfyller sina miljökrav, vilket de hade gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista