Flera silver till Uddevalla kommun under JSM

1:24 min

När junior-sm i pågår helgen är det många som åker till tävlingsorterna Trollhättan och Göteborg. För tre Uddevallarepresentanter blir hemresan med silverkant.

Nu, när dom svenska juniormästerskapen i friidrott ska avgöras är ungdomseliten i västsverige. Flera är från vårt område.

I startblocken på 400 meter stod Jacob Helsing, uppvuxen i Uddevalla och tävlandes för IK Orient.

Och visst höll Helsing för trycket, han sprang in på en andraplats 49,90. Bara 0,37 sekunder efter ettan Johan Claesson från Linköpings GIF.

– Nästa steg är senior-SM i Karlstad om två veckor. Jag tror jag kommer till en semifinal. Men slåss så klart också för en finalplats där, avslutar Jacob Helsing.

En annan högt flygande tävlande från IK Orient är Klara Mattson. Som under lördagen tävlade i stavhopp, i gruppen K22.

Mattson flög över höjden 390 centimeter och blev så tvåa i tävlingen. Vann gjorde Linnea Jönsson från IFK Helsingborg, på höjden 407 centimeter.

Daniela Persson, som tävlar för Ljungskileklubben Hälle IF, hade ännu mer luftburen lördag.

Persson tävlar i F19-klassen i diskus och nådde hela 48,5 meter. Ett silverkast, 3,13 meter efter vinnaren Caisa-Marie Lindfors från Uppsala IF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista