Trollhättan JO-anmäls

Trollhättans kommun snedvrider konkurrensen inom restaurangbranschen, genom att hyra ut lokaler alltför billigt. Det menar folkpartiets ordförande i Trollhättan, Dan Möllengård, som nu tänker JO-anmäla Trollhättans kommun.
Trollhättans kommun ger ett indirekt stöd till vissa näringsidkare genom sina låga hyror, menar Dan Möllengård. Serveringen på Spikön betalar 40 000 om året, Gillet drygt 44 000 och Café Strandgatan, med sin stora och vackert belägna uteservering, 86 000 om året till hyresvärden kommunen. Det kan jämföras med andra centrala kaféer och restauranger i närheten, som hyr av privata värdar, där ett litet lunchcafé har en hyra på nästan 200 000 om året och lite större ställen mellan 300 000 och 500 000 kronor. Det har Dan Möllengård tagit reda på och nu tänker han JO-anmäla Trollhättans kommun, för att, som han säger, de favoriserar och gynnar vissa företagare, i strid med kommunallagen
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".