nya vittnesuppgifter

Företagare kan ha varit mål för skjutning och handgranat

1:13 min

För ett par dagar sedan utsattes en bil och en fastighet i Uddevalla för beskjutning. Igår ryckte polisen ut till en parkering i Trollhättan efter att man hittat en handgranat i en bil – i båda fallen är ägarna till de utsatta bilarna företagare. Nu misstänker polisen att attackerna kan varit riktade mot dem.

Det var tidigt under tisdagen som polisen ryckte ut på ett larm om ett misstänkt farligt föremål i en bil i ett bostadsområde i Trollhättan.

Enligt polisen ska ägaren till bilen ha upptäckt att glasrutan var sönder, och att det inuti bilen låg en handgranat. Nationella bombskyddet kallades till platsen – och lägenheter i området och delar av en skola fick evakueras under tiden som handgranaten säkrades.

Efter händelsen har polisen fått in nya vittnesuppgifter om att en skjutning ska ägt rum i samma område i Trollhättan – natten mot tisdag, men än så länge har man inte kunnat styrka att skjutningen ska ha ägt rum.

Företagarna i både Uddevalla och Trollhättan är hörda men polisen vill inte närmare berätta vad som har sagts. I dagsläget har man inte heller kunnat fastslå någon koppling mellan skjutningen i Uddevalla och handgranaten i Trollhättan.