Omninova i Bengtsfors varslar halva personalen

Småbusstillverkaren Omninova i Bengtsfors varslar 83 personer om uppsägning. Just nu arbetar det 169 personer på företaget.
Omnninova har haft en besvärlig ekonomisk situation länge och i mars avslutades en omfattande företagsrekonstruktion. Fordringsägarna skrev ner sina fordringar med 75 procent. Men det har varit trögt med försäljningen av småbussar och under våren har personalen varit permitterad i omgångar på grund av arbetsbrist. Metallfackets ordförande på Omninova Vehicles, Mikael Karlsson, påpekar att det först måste ske förhandlingar innan uppsägningarna blir verklighet. Omninova Vehicles tillförordnade vd, Jan Lindberg, säger att varslet är nödvändigt för att anpassa personalstyrkan till den produktion som företaget har i dag. Det har kommmit in för få order, och Lindberg tror att det beror på att företaget varit under rekonstruktion, vilket gjort kunderna tveksamma. Jan Lindberg ser ändå positivt på framtiden för Omninova - marknaden växer och de nya ägarna ska skjuta till mer kapital. Detta är det andra storvarslet om uppsägning i Bengtsfors på två månader. Tidigare varslade Segerström Automotive 140 personer om uppsägning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".