Trollhättan

Socialtjänsten fångar upp stenkastande barn

1:33 min

Barn kastade sten mot pensionärer i Kronogården, under torsdagseftermiddagen. Nu söker socialtjänsten de berörda föräldrarna för att föra samtal.

– Det som vi gör nu är att vi försöker identifiera barnen och kontakta vårdnadshavare för att kalla till samtal, säger Vivian Kostadius, kommunikationschef på Trollhättan stad.

Det var vid 17-tiden på torsdag som PRO:s medlemmar lämnade lokalen där de träffats för att spela bingo. Utanför stod ett antal barn som ropar skällsord och könsord, och som börjar kasta grus och sten.

Det hela fångades på bild, och sprids nu på sociala medier. I första skedet försöker socialtjänsten i Trollhättan identifiera barnen på bild, men i det andra skedet ska kommunen säkra tryggheten för de äldre.

– Vi har haft samtal sedan i somras om trygghetssituationen vid PRO:s lokaler i Kronogården, säger Vivian Kostadius, och fortsätter:

– Nu har vi en diskussion om att fältassistenterna ska anpassa sina rörelsemönster. Vi tittar också på belysning och eventuell vaktrondering.