Uddevalla

Nytt besked: Badhus utreds på Rimnersvallen

2:32 min

Frågan om ett nytt badhus har varit i politikens centrum i flera decennier. Nu vill samverkansmajoriteten bygga en tävling- och motionsanläggning för simning på Rimnersvallen.

I början av september kunde P4 Väst avslöja att en konsult, som anlitats av de styrande partierna i Uddevalla, presenterat en ny framtid för badhuset i Uddevalla. Bland annat skulle det innehålla ett seniorboende.

Under tisdagens presskonferens gjorde samverkansmajoriteten, bestående av M, C, KD, L, UP och MP, en helomvändning. Politikerna väljer nu att istället satsa på en motions- och tävlingsanläggning vid Rimnersvallen.

I väntan på det nya badhuset på Rimnersvallen kommer majoriteten att fortsätta renovera nuvarande bad på Walkesborg.

När den nya anläggningen på Rimnersvallen sedan står klar, så hoppas politikerna att spa- och rehabanläggningen på Walkesborg ska drivas av investerare utifrån. Anledningen till helomvändningen ska bland annat vara nya direktiv från Länsstyrelsen, om att skredssäkringen vid Walkesborg måste ske ända ner till Bäveån.

Hittills har Uddevalla kommun redan lagt 15 miljoner kronor på projekteringsarbete av ett nytt badhus på Walkesborg. Ett arbete som skulle vara helt i onödan om den nya inriktning som politikerna nu presenterat blir verklighet.