Badhusfrågan i Uddevalla

Timslång munhuggning i fullmäktige

1:18 min

Den styrande majoriteten i Uddevalla vill se ett badhus på Rimnersområdet efter att man stött på patrull med skredsäkring. Struntprat, menar oppositionen.

I tisdags blev det klart att den styrande majoriteten kovänder i frågan om badhusets placering i centrum, och istället satsar på att bygga en motions- och tävlingsanläggning i simning vid Rimnersvallen.

Anledningen ska varit nya direktiv om att skredsäkringen vid Walkesborg måste ske ända ner till Bäveån.

Men socialdemokraten Annelie Högberg gjorde klart under fullmäktigemötet att hon inte köper den förklaringen. Enligt Högberg (S) är skredrisken en ursäkt för de styrande partierna att legitimera att man har annat på gång.

Vilket delvis stämmer. Enligt moderatledaren Mikael Staxäng ska samverkansmajoriteten redan i början av sommaren haft andra planer för tomten där det gamla badhuset ligger i dag. Detta flera månader innan beskedet om skredsäkringen blev aktuellt.

Nu har kommundirektör Peter Larsson fått i uppdrag att utreda en lösning för motion, träning och tävling i SM-standard på Rimnersområdet. Målet är att få till en byggstart redan denna mandatperiod.