UDDEVALLA

Badhusbygget: Projektmiljoner kunde räddats

2:39 min

Redan i början av juni var politikerna i majoriteten i Uddevalla överens om att inte bygga ett nytt badhus på Walkesborg. Trots det avbröt inte politikerna projekteringen, utan fortsatte pumpa in skattemiljoner.

– Det är klart vi kunde rivit upp projekteringen om man så önskat, säger kommundirektör Peter Larsson.

Sedan i juli har närmare elva miljoner kronor lagts på fortsatt projektering av badhuset, och tjänstemän som jobbat med frågan och som P4 Väst varit i kontakt med fick inga signaler om ändrade planer.

Det var först i samband med presskonferensen i veckan som de fick reda på helomvändningen. Detta trots att de ledande politikerna redan i början av juni var överens om att badhuset skulle få en annan placering.

– Det här har gradvis vuxit fram hos oss under våren. Och i juni hade planerna utkristalliserats i samband med att vi hade en presskonferens med konsulten Facilitator, säger Mikael Staxäng, samhällsbyggnadsnämndens ordförande (M).

Kommundirektör Peter Larsson, som fått i uppdrag att utreda det nya badhuset på Rimnersområdet, ska nu träffa konsultföretaget We Group, för att reda ut om kommunen ska avbryta projekteringen, eller hitta andra lösningar.

Projekteringen av badhuset på Walkesborg skulle vara färdigt vid årsskiftet, och enligt avtal kostat 32 miljoner kronor.

– Jag bedömer att det finns skäl att avbryta projekteringen, säger Christer Hasslebäck, kommunstyrelsens ordförande (UP).