Skattepengar lanserar Saab

Trollhättans skattebetalare ska vara med och betala för att göra reklam för Saabs nya bilmodell. Men de får en folkfest på köpet.
Förslaget, som kom från Saab från början, innebär att företaget står för drygt hälften kostnaden för ett jippo i Trollhättan den 7 juli. Kommunen betalar 220 000 kronor. Förslaget som kommer från ekonomiförvaltningen, ska upp i kommunstyrelsen, men där verkar det finnas ett stöd bland politikerna, för att lansera bilmodellen med skattepengar. Peter Jonsson,arbetarkommunens ordförande säger att han förutsätter att socialdemokraterna säger ja till att satsa pengar på denna folkfest. Peter Hemlin, moderaterna, och Per-Gunnar Modigh, vänsterpartiet, tycker båda att Saab betyder så mycket för kommunen att det är okej att satsa skattepengar på lanseringen av en produkt. Även om de båda inte tror att ett annat företag i kommunen skulle få samma hjälp att göra reklam för sina prylar. Folkpartiets ordförande i Trollhättan Dan Möllengård, är lite kluven. För egen del såg han hellre att pengarna hade gått till den vanliga kommunala verksamheten. Även om det kanske inte är fel,rent juridiskt, att ordna en folkfest ihop med ett företag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".