MORDUTREDNINGEN OM WILMA

Åklagaren: Fler fynd behövs för att styrka dödsorsaken

2:06 min

Polisen fortsätter leta efter ytterligare kvarlevor efter Wilma Andersson. Detta för att man ska kunna bedöma hur flickan bragts om livet. Det säger den nya åklagaren Jim Westerberg.

Polisen fortsätter sitt sökarbete. De letar bland annat i brunnar i närheten av den mordmisstänktes hem och i vattendragen Bäveån och Byfjorden.

Tidigare har vice chefsåklagare Caroline Fransson varit förundersökningsledare i fallet, men nu tar Jim Westerberg över rollen, eftersom Fransson har chefsuppgifter och kan inte ägna så mycket tid som behövs för tunga fall av det här slaget.

Vad är det viktigaste just nu i mordutredningen?

– Det centrala nu är att vi  hittar resten av Wilmas kropp, så vi kan kartlägga mer i detalj vad som har hänt, säger Jim Westerberg.

Det var i torsdags som polisen en kroppsdel i sökandet efter 17-åriga Wilma Andersson, och kunde då konstatera att hon inte längre är vid liv.

Sten-Rune Timmersjö spaningsledare och chef vid avdelningen för grova brott i Fyrbodal och säger till P4 Väst att de nu söker i bland annat brunnar efter Wilma Anderssons kvarlevor, men även i vattendrag.

– Vi åker även på de tips som vi får in.