Metall rasar över central förhandling på Finnveden

Efter den centrala förhandlingen på Finnveden Powertrain i Trollhättan rasar metall över hur företagsledningen agerat när 20 personer varslades om uppsägning. -Jag är både arg, förbannad och ledsen, sade Ole Lund på metallklubben i Trollhättan til SR Väst på onsdagen.
Förhandlingen skulle handla om 20 personer men när parterna satte sig vid förhandlingsbordet så ökades varslet från 20 till 31 metallare. Till sist slutade förhandlingen ändå på 26 metallare som skulle sägas upp. Bland de som skulle sägas upp var sju långtidssjukskrivna där en person hade jobbat på företaget i 28 år men hade fått en hjärtinfarkt för en tid sen och var nu sjukskriven. Personalchef Lars-Göran Nilsson anser inte att företaget gjort något fel eftersom det handlar om en överrenskommelse mellan fack och företagsledning. Skälet till uppsägningarna, uppger Nilsson, var kompetensbrist bland de 26 metallarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".