IFK Vänersborg krossade nykomlingarna

IFK Vänersborg besegrade BK Derby i hemmapremiären av bandyallsvenskan med hela 10-2 inför 1436 åskådare på isstadion

Det var egentligen aldrig något snack om saken. Hemmalaget dominerade tillställningen från början till slut. 1-0 kom redan efter fem minuters spel genom Mikael Lindberg, som därigenom gjorde sitt andra raka allsvenska mål i sin andra raka allsvenska match.


Gästerna från Linköping försökte skapa någoit framåt men såg bleka och kraftlösa ut. Rörigt, stirrigt och ostrukturerade anfallsförsök avvärjdes lätt av ett solidt hemmaförsvar. En kvart in i matchen ökade Misja Pasjkin på ledningen till 2-0 på en hörna. BK Derby försökte flytta upp spelet och stopp IFK Vänersborg på mittplan, men hemmalaget hade bra fart under skridskorna och utnyttjade kanterna för att ta sig förbi passiva Derbyförsvarare. Daniel Gratjov gjorde 3-0 innan Misja Pasjkin i den 38:e minuten gjorde sitt andra och lagets fjärde mål.

Mattias Nordin hann sen med att göra 5-0 på hörna innan Misja Pasjkin fastställde halvtidsresultatet till 6-0 efter ett underbart förarbete av Jonas Berner som lurade bort hela derbyförsvaret innan han serverade Misja Pasjkin som inte gjorde något misstag.

Matchen kändes efter det stendöd, och det var bara slarv och bristande engagemang som gjorde att Derby tilläts putsa siffrorna något i den andra halvleken. 6-1 gjorde gästernas Johnny Hellström innan Vänersborg med ett litet ryck gjorde tre snabba mål genom Matias Larsson, Valeri Gratchev (matchens soloprestation) och Jonas Berner (hörna).
Robert Axhner petade in 9-2 för gästerna innan Matias Larsson avslutade målskyttet genom att göra sitt andra och fastställa slutresultatet till 10-2.
En bra insats av IFK Vänersborg. Hur bra är svårt att säga med tanke på det bleka motståndet, men farten under skridskorna, förmågan att släppa bollen till den som kommer med fart i kombination med ett tämligen vasst hörnskytte lovar gott inför fortsättningen.

För BK Derby är det nu viktigt att bevisa att 2-3 förlusten mot Västerås för en vecka sen inte bara var tur, utan att linköpingslaget har mer att hämta och visa upp i bandyallsvenskan 05/06. IFK Vänersborg ligger på en fjärde plats i en något haltande tabell och möter på onsdag den 23/11 Katrineholms SK hemma på isstadion. Intressant att se om fredagskvällens insats lockar fler åskådare än 1436 till matchen på onsdag.

IFK Vänersborg - BK Derby

1-0 Mikael Lindberg (5)
2-0 Misja Pasjkin (16)
3-0 Daniel Gratjov (31)
4-0 Misja Pasjkin (38)
5-0 Mattias Nordin (45)
6-0 Misja Pasjkin (46)

6-1
Johnny Hellström (52)
7-1 Matias Larsson (53)
8-1 Valeri Gratchev (56)
9-1 Jonas Berner (60)
9-2 Robert Axhner (65)
10-2 Matias Larsson (68)

Publik: 1436
 
                                                         Mattias Forsberg
                                                    mattias.forsberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".