Persson om Dalsland: "Viktigt att någon tänker på glesbygden"

De ständigt tjälskadade Dalslandsvägarna blev en fråga för statsminister Göran Persson när han besökte Vänersborg under lördagen.

Statsminister Göran Persson  var i Vänersborg för att delta på det socialdemokratiska partidistriktets valupptakt och för att fira 100-årsjubilerande Vänerborgs arbetarekommun. 

På presskonferensen fick Persson frågor om pengar till vägarna i Dalsland, där kommunerna inte är nöjda med vad staten har satsat. 

- Det finns massor som behöver göras för Dalslands vägar, för Sörmlands vägar och för Norrbottens vägar och behovet är omättligt, sa Göran Persson. 

Han sa också att det är viktigt att någon tänker på glesbygden och på grusvägarna, som Persson beskrev som det mest finmaskiga nätet i transportsystemet. 

- Vi har satsat pengar på det och vi skall fortsätta så gott vi kan få fram resurser och mer än någonsin just nu, sa Göran Persson.
Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".