Alkoholservering i bowlinghall prövas i Regeringsrätten

Bowlinghallen i Vänersborg vill nu pröva frågan om att få servera alkohol till allmänheten i högsta instans - Regeringsrätten. Detta efter att fått avslag i kammarrätten.

Christer Nordström, arrendator till Vänersborgs Bowlinghall säger till SR Radio Väst att om ärendet tas upp i Högsta domstolen kan domen mycket väl bli vägledande.

- Det här är en viktig fråga för oss. Idag har jag tillstånd att servera alkohol till slutna sällskap. Jag vill utöka det så att restaurangen kan erbjuda detta efter skoltid till allmänheten, säger Christer Nordström.

– Dessutom så har ju vår grannkommun Trollhättan två bowlinghallar med sprittillstånd som ligger nära skolor. Därför borde det inte vara något problem, tycker Christer Nordström.

Frågan om att få servera alkohol till allmänheten avslogs först av socialnämnden i kommunen, med hänvisning till att flera skolor ligger i närheten. Men ärendet överklagades till länsrätten som istället beviljade serveringstillstånd. Men socialnämnden överklagade igen och alldeles nyligen sa kammarrätten nej.

Gunnar Lidell (m) är vice ordförande i socialnämnden i Vänersborgs kommun och han vill inte ha alkoholservering i Vänersborgs bowlinghall.

– Det har vi i nämnden sagt nej till och även om vår grannkommun har beviljat tillstånd att servera alkohol där så är det alltid upp till varje enskild kommun att tolka lagen, säger Gunnar Lidell (m).

Nu återstår att se om Regeringsrätten beviljar prövningstillstånd i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".