Nöjda Vänersborgare

Vänersborgarna är nöjda med sin stad. Det är utbildningsmöjligheter, idrott, kultur och bra kommunikationer som gör dem nöjda.
Det visar en medborgarenkät som Vänersborgs kommun har gjort.

Undersökningen gjordes i oktober 2005. De svarande var i åldrarna 18-64 år.

Vänersborg skriver i ett pressmeddelande att när det gäller Vänersborg som en plats att bo och leva på är de flesta svar i nivå med snittet för övriga undersökta kommuner med plus för utbildningsmöjligheter, kommunikationer och fritid. 

Överlag är medborgarna nöjda med kommunens verksamheter. De anser att det finns ett mycket att välja på inom idrott och kultur, samt att det är positivt med de väl utbyggda gång- och cykelvägarna. 

- En anledning till att vi får beröm för både utbildning och kultur tror jag beror på vår fantastiska musikskola. Agnes i Idol är bara ett exempel på talanger som blommat ut där. Och jag tror det blir ännu högre betyg när gymnasiets orkesterutbildning drar igång. Stora delar av Europas musikelit har visat intresse för den utbildningen, säger Lars- Göran Ljunggren, kommunstyrelsens vice ordförande.  

Däremot är invånarna mindre positiva till inflytandet i kommunen. 

- Vi gjorde enkäten för att se både styrkor och svagheter. Detta är helt klart en sak som vi måste jobba hårt för att förbättra. Medborgare som känner att de kan påverka är engagerade medborgare. I det stora perspektivet är det en demokratifråga, kommenterar Ljunggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".